Радионица "Што те боље познајем, то те више волим!" - Музеј Војводине

Радионица “Што те боље познајем, то те више волим!”

14.11.2017. | Радионице и играонице

Како бисмо проширили знање и подстакли интересовање  средњошколаца за теме из историје Новог Сада, Градска библиотека у Новом Саду и Музеј Војводине организују едукативну радионицу:

НОВОСАДСКИ СТАРИ ХРАМОВИ

Ток радионице:

1. Посета сталној поставци Музеја Војводине, делу у коме је представљена мултиконфесионалност Војводине, разговор о различитим конфесијама и разгледање изложбених предмета. Кратка електронска презентација новосадских храмова:  Саборне цркве светог Ђорђа, Жупне цркве Имена Маријиног, Словачке евангеличке цркве, Грко-католичке цркве и Синагоге. Полазници радионице ће добити задатак да прикупе литературу у вези са   новосадским храмовима у тимовима од 3 до 5 ученика.  Трајање овог сегмента радионице је 30-45  минута.

2. Посета Градској библиотеци, где ће бити приказана употреба електронских каталога ради  ефикасног проналажења литературе о различитим темама. На рачунарима за кориснике у Библиотеци ученици ће пробати да пронађу информације о верским објектима, уз упутства библиотекара. Трајање овог сегмента радионице је 25-30  минута.

3. Истраживање у библиотеци у трајању од неколико дана.

4. Радионица се завршава туристичком шетњом, током које ће ученици испричати инересантне детаље о новосадским храмовима. Шетња се организује за креаторе радионице и професоре, а касније може бити организована и за читава одељења школа.

Трајање једног циклуса :  до 7 дана

Учесници:  ученици средњих школа

Учешће: заинтересовани професори (професори књижевности, историје ,верске наставе  и други) бирају полазнике радионице из једне школе, а затим контактирају Библиотеку како бисмо договорили датум радионице позивом на број телефона: 021/422-290 (Информационо-реферални центар са читаоницом Градске библиотеке у Новом Саду или поруком на имејл адресу: gradskabibl@gmail.com.

Почетак реализације програма  је децембра 2017. године, а након тога, радионица се наставља од  фебруара до маја 2018. године.

Очекујемо Вас.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar