Сарадња Музеја Војводине и гимназије „Јан Колар“ из Бачког Петровца - Muzej Vojvodine

Сарадња Музеја Војводине и гимназије „Јан Колар“ из Бачког Петровца

21.02.2019. | Вести

Почетком фебруара месеца одржан је први састанак Одбора за историју и изложбену делатност поводом припрема за обележавање стогодишњице постојања гимназије „Јан Колар” у Бачком Петровцу. На састанку су директорка школе Ана Медвеђова и кустос Музеја Војводине Чарна Милинковић изложиле прелиминарни нацрт будуће сталне поставке у поменутој школи, која ће приказати њену богату прошлост, као и изглед Спомен собе која је настала 70-их година 20. века и која ће добити свој нови и модернији изглед. Поред сталне поставке прави се и путујућа изложба која ће такође пратити историјат школе и која би требала да буде приказана у одређеним музејима и културним институцијама како у земљи тако и у Словачкој Републици.

У Одбору за изложбену делатност су: Ана Медвеђова, др Самуел Человски, Ана Сеч-Пинћир, Јарослав Микловиц, Габриела Губова Червењи, Јарослав Чиеп, Павел Чањи, Владимир Валенћик, Ана Струхарова, Кристина Кевенска, Даниела Триашкова, Вјерослава Струхарова и Чарна Милинковић.

Аутор сталне поставке и путујуће изложбе је Чарна Милинковић, а Спомен собе: др Предраг Бајић, Војислав Мартинов и Чарна Милинковић, кустоси Музеја Војводине.

Изложбе ће бити отворене 1. октобра 2019. године у просторијама гимназије “Јан Колар” у Бачком Петровцу.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar