Сарадња Музеја Војводине и предшколске установе "Радосно детињство" - Музеј Војводине

Сарадња Музеја Војводине и предшколске установе “Радосно детињство”

10.10.2015. | Радионице и играонице

Програм сарадње Музеја Војводине и ПУ Радосно детињство

“Моја кућа – од земунице до солитера”

интерактивни едукативни пројекат намењен деци старијег и најстаријег предшколског узраста, обухвата: посету сталној поставци ,селективно посматрање и разговор о настамбама у којима су људи живели у далекој прошлости, пећинама, земуницама, сојеницама, кућама у војвођанским селима, о савременим кућама – солитерима,о томе како се праве куће, деловима кућа, материјалима и алату са којим се праве.

Потом ће деца извести драматизацију бајке ”Три прасета” коју заједно са васпитачима треба да припреме у вртићу.

Интерактивни и интегративни пројекат синтетизује сазнања из музеологије, народне архитектуре, ликовне уметности и књижевности, а осмишљен у две целине: у теоријском делу деца стичу основна сазнања о Музеју, музејској делатности и појединим музејским експонатима у вези са начином становања у Војводини, кроз историјске епохе.

У креативном делу , који се одвија у вртићима ,деца се у складу са својим могућностима креативно изражавају: сликањем на тему ”Моја кућа из маште”, израдом макета различитих типова кућа, макете куће будућности.

Текст бајке за припрему драматизације објављујемо у целости – у циљу припреме реализације програма. Можете је преузети овде.

Аутор програма је Владимира Станисављевић, виши кустос – педагог.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar