Сарадња Музеја Војводине са Филозофским факултетом у Новом Саду - Музеј Војводине

Сарадња Музеја Војводине са Филозофским факултетом у Новом Саду

30.09.2019. | Вести

Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду и Музеј Војводине сколопили су споразум о сарадњи у петак, 27. 9. 2019. године. У име Филозофског факултета, споразум је потписала декан проф. др Ивана Живанчевић Секеруш, а у име Музеја Војводине директор др Драго Његован.

Споразумом је предвиђена богата и свестрана сарадња између две институције –договараће се о заједничкој реализацији манифестација, заштити историјске и уметничке баштине, музеологије и другим областима од заједничког интереса. Планирано је да се сарадња реализује у организацији и одржавању заједничких изложби, као и у размени изложби; сарадњи у научно-истраживачкој сфери, размени информација у области културе, музеологије и заштите културне баштине, у организацији и одржавању конференција и семинара из области које проучавају Факултет и Музеј.

Представници обеју страна уверени су да ће сарадња ових образовних, научних и културних институција допринети унапређењу културе у целини, нарочито у овој години када Филозофски факултет обележава 65 година постојања и успешног рада.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar