Сарадња са Гимназијом "Јан Колар" у Бачком Петровцу - Музеј Војводине

Сарадња са Гимназијом “Јан Колар” у Бачком Петровцу

30.05.2017. | Вести

У понедељак, 29. маја 2017. године у 11 сати, у просторијама Гимназије „Јан Колар“ у Бачком Петровцу, потписан је Протокол о сарадњи између Музеја Војводине и гимназије. Протокол су потписали директорка школе Ана Медвеђ и в. д. директора др Драго Његован.

Музеј Војводине иза има деценију успешне сарадње са словачким културним институцијама како у земљи тако и у Словачкој републици. Потписивањем поменутог Протокола, гимназија „Јан Колар“ биће увршћена у ред еминентних васпино-образовних институција које са Музејом Војводине чине компактну целину.

Гимназија „Јан Колар“ са домом ученика у Бачком Петровцу, обележиће 2019. године своју стогодишњицу постојања. Протокол о сарадњи биће полазна тачка за реализацију заједничког пројекта. Он ће бити представљен кроз изложбу 2019. године коју ће пратити бројни историјски и архивски предмети, као и стручни каталог са темељним историјатом школе која успешно негује српско-словачке везе.

Протокол о сарадњи превасходно истиче васпитно-образовно и културно уздизање младих људи који своје трагове школовања остављају годинама у поменутој школи. Он је увод у даљу реализацију заједничких програма у којима ће интерактивни рад градити професори и ђаци са кустосима Музеја Војводине. Потписивању су присуствовале Чарна Милинковић, виши кустос историчар и Ана Сеч-Пинћир, виши кустос етнолог.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar