Сарадња са Музејом Републике Српске - Музеј Војводине

Сарадња са Музејом Републике Српске

19.06.2017. | Вести

Округли сто на тему ”Школе, предшколске установе и Музеј сарадници у васпитању и образовању” Традиција и иновација, одржан је  у Музеју Републике Српске 15. и 16. јуна 2017. године. На почетку саветoвања потписaн је споразум о сарадњи Музеја Републике српске са Музејем Војводине у Новом Саду и Етнографским музејем у Београду. Споразум су потписали Миладин Савић, директор Музеја Републике Српек, др Драго Његован, в. д. директора Музеја Војводине и др Мирјана Менковић, директорица Етнографског музеја у Београду који су се том приликом и обратили учесницима округлог стола и присутној публици.

На округлом столу уз присуство представника Министарства културе Републике Српске и медија излагали су стручњаци из Републике српске, Босне и Херцеговине,  Словеније, Хрватске и Србије.

Музеј Војводине је учествовао са предавањима др Драге Његована, музејског саветника – „ОРГАНИЗАЦИЈА И ЗНАЧАЈ ПЕДАГОШКЕ СЛУЖБЕ У МУЗЕЈУ ВОЈВОДИНЕ ЗА РАД СА МЛАДИМА“ и Владимире Станисављевић, музејске саветнице – педагошкиње, сараднице за предшколски и основношколски узраст – „МУЗЕЈСКА ЕДУКАЦИЈА, ИСКУСТВА И ПРИМЕРИ ДОБРЕ ПРАКСЕ У МУЗЕЈУ ВОЈВОДИНЕ”.

Након излагања уследила је дискусија и закључци и обилазак сталне поставке Музеја Републике Српске.

16. јуна 2017. године учесници округлог стола посетили су ЕТНО СЕЛО “Љубачке долине” поред Бањалуке.

Владимира Станисављевић, музејски саветник – педагог

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar