Сарадња са ПУ "Радосно детињство" - Muzej Vojvodine

Сарадња са ПУ “Радосно детињство”

17.09.2018. | Догађаји

У среду, 26. септембра  у 13 сати, Дунавска 35  започеће реализација заједничког пројекта Музеја Војводине и ПУ Радосно детињство: “Бајке и биљке”, састанком  васпитача и аутора пројекта. Примерен дечјој машти и радозналости пројекат Бајке и биљке је намењен првеснтвено деци старије предшколске групе, сарадницима за ликовно васпитање и васпитачима Осмишљен је са циљм да код деце утиче на  развијање и ширење музејске културе, развијања еколошке свести и осећаја одговорности за културну и природну баштини, богаћење речника и развијање маште путем бајки.

У првој фази пројекта информисали би и едуковали васпитаче заинтересоване за учешће у реализацији  назначеног пројекта, а у другој фази деца би организовано посетила Музеј да би упознала основне појмове из области музеологије, посетила  део сталне поставке који се односи на праисторијску археологију (посуде, алатке, биљни и животињски свет ), пратила POWER POINT презентацију о биљкама, разговарала са археоботаничарем о томе шта су деца јела у праисторији. Свако дете добило би  рецепт за припрему приасторијских посластица Након  читања бајке о биљкама  свака група извела би у Музеју драматизацију руске народне причу Деда и репа  у археоботаничкој башти Музеја Војводине.

По завршеној посети деца би по инструкцијама ликовних педагога и уз помоћ васпитача у вртићу  илустровала бајке у којима се помињу биљке или правили биљке из бајки од рециклажног материјала. Сви дечји радови би били изложени у малом салону Музеја.

Аутори и реализатори пројекта су: Владимира Станисављевић, музејски саветник педагог,  Јелена Тишма, лииковни педагог  и Александар Медовић, виши кустос археоботаничар.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar