Шарена поворка прошла градом - Музеј Војводине

Шарена поворка прошла градом

14.03.2016. | Вести

21. Машкарада Музеја Војводине одржана је 11. марта 2016. године. Плато у Дунавској 37 био је тесан да прими све пристигле маскиране учеснике. У добром расположењу, сигурни да киша неће покварити наше планове, уз пратњу Креативног погона, поворка је продефиловала централним улицама нашег града у намери да, својом симболиком, испрати зиму и призове пролеће. Шарена, бучна поворка нас је, као и сваке године, изненедила својом домишљатошћу и креативношћу, па су раме уз раме градом прошетали: Сваштоједи, Индијанске жене, Лептирови и паунови, Стари Египћани, Прибор за шминку, Луди оркестар, Лисице, Костури, гомила Мачака, Паукова мрежа и још 300 чуда. Гости из Бачког Петровца из школе Јан Чајак су нас својим коктелом маски оставили без даха, као и ранијих година. У поворци су учествовали и предшколци из вртића Црвенкапа, Дунавски цвет и Дрим ленд који су са својим васпитачицама створили чаролију.

Сигурни смо да ће и професорица Лидија памтити ову Машкараду јер се група ученика маскирала управо у њу.

Ученике из Старе пазове, Бечеја, Петровца ни претња кишом није спречила да својим присуством увеселе овогодишње Машкаре.

У забавном програму наш стари пријатељ Бане Росић својим мини концертом пробудио сје успавани Дунавски парк.

Захваљујемо се свим спонзорима који су нас подржали (Лагуна, Српско народно позорише, Позориште младих, Новосадско позориште, ТА Магелан, ТА Путоказ, ТА ГО травел, Забавни парк Старли, Градска библиотека, биоскоп Арена синеплекс, ресторан Фонтана, пицерија Пантер, пицерија Адријана, посластичарница Моцарт, пивница Локал, ресторан Дилижанса, играоница Дум па дум), захваљујемо се свим колегама који су помогли да и ова Машкарада буде успешна и највећа захвалност свим маскираним учесницима. Надамо се да са данашњом Машкарадом стиже лепо време за све нас.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar