Шарена поворка прошла улицама Новог Сада - Музеј Војводине

Шарена поворка прошла улицама Новог Сада

14.02.2018. | Вести

23. Машкарада Музеја Војводине реализована је данас, у среду, 14.  фебруара у Новом Саду.

Упркос временским условима који нам нису били у потпуности наклоњени протеклих дана, у поворци  је учествовало око 1000 маскираних посетилаца, бројни медији и посматрачи.

По завршетку дефилеа маски забавни програм одржан је у холу Аполо центра.

У програму су учествовале аниматорке Златас салата и Оља зоља које су биле задужене за комплетну анимацију учесника.

У завршном програму учествовао је дечији хор Бајићеви славуји под диригентском палицом Ане Ковачић.

Три најуспешније маске овогодишње Машкараде су Трансформерс којег је храбро носио Томаш Негру и Кукуруз – Фехер Алекс обојица из Бачког Петровца и Лала и Соса из групне маске Војвођански китникез  освојиле су излете које додељују туристичке агенције Путоказ и Магелан.

У карневалском расположењу додељена су  признања најуспешнијим групним маскама, међу којима су се посебно истакле У потрази за чопором, У част Ђиваре, Народне ношње, Рециклажа није бламажа… док су током дефилеа подељене награде појединачним маскама које су се истакле својом креативношћу и интерпретацијом маске. Награде за појединачне маске обезбедили су спонзори Машкараде 2018: ресторан Дилижанса, СНП, Новосадско позориште, Позориште Младих,    Градска библиотека, Арена Цинеплеx, играоница Дум Па Дум, Забавни парк Старли, плесна школа Алегро,  пицерија Адријана, ресторан Фонтана , пицерија Пантер, Нектар, Минаква, Аморети, Финопек.

Генерални покровитељ Машкараде традиционално је Градска управа за културу Град Нови Сад.

Креативност и весеље је под руку прошетало новосадским централним улицам и надамо се да ће ускоро донети пролеће у наш град.

Уз захвалност што сте медијски пропратили овај покладни караван срдачно Вас поздрављамо, а у прилогу шаљемо делић атмосфере забележен оком фотографа.
Срдачан поздрав из Музеја Војводине.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar