Семинар о музејској едукацији Музејски калеидоскоп - Музеј Војводине

Семинар о музејској едукацији Музејски калеидоскоп

12.04.2022. | Вести

Меморијални центар Холокауста Јевреја у Македонији  из Скопља био је домаћин дводневног семинара из музејске едукације под називом: Музејски калеидоском.  Ауторство семинара потписује виши кустос педагог Музеја Војводине Слађана Велендечић, а реализован је у сарадњи и уз подршку директорке Музеја мр Тијане Станковић Пештерац.

На семинару је учествовало 10 едукатора из 8 скопских музеја – Музеј Македоније, Музеј македонске борбе, Археолошки музеј, Музеј Мајке Терезе, Музеј града Скопља, Природњачки музеј, Национална галерија и Меморијални центар Холокауста.

Семинар, први у низу едукација за професионално оснаживање и усавршавање музејских стручњака у Македонији, је организoвао Меморијални центар Холокауста Јевреја у Македонији, a у оквиру пројекта EDUCON који се спроводи под покровитељством британске фондације The Headley trust. Менаџерка пројекта ЕДУЦОН је Ирена Ружин, а координаторка Жаклина Мучева.

О овом семинару су известили главни македонски медији: https://time.mk/?q=%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%83%D1%81%D1%82&search=news&order=dec&startdate=07.04.2022&enddate=13.04.2022&page=2&fbclid=IwAR3LTMZYoEmGZF5qkvdoZJoauzLQ7LbgTn1P68rQdQ_G05nMirmYsiZ_yXQ

Фото: Maja Janevska Ilieva

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar