Srpska nedelja mode - Музеј Војводине

Srpska nedelja mode

27.10.2022. | Догађаји

Muzej Vojvodine će 28. i 29. oktobra 2022. godine, tradicionalno biti domaćin  Serbian Fashion Week-a (Srpske nedelje mode), koja obeležava svojih 20 godina uspešnog poslovanja i postojanja. U godini evropske prstonice kulture i godini jubileja (175 godina rada i postojanja Muzeja Vojvodine), dve eminentne kuće će ponovo pokazati da su kultura i moda neraskidivi osnovi svakog razvijenog društva.

U petak, 28. oktobra 2022. godine u 19 časova će biti otvorene dve izložbe. Jedna u organizaciji Serbian Fashion Week, a druga u organizaciji Muzeja Vojvodine. Pored predstavljanja današnjih kreatora, Muzej Vojvodine je pripremio izložbu iz kolekcije šešira (prva polovina 20. veka), zbirke Građanska nošnja, autorke Milkice Popović, muzejske savetnice. U nastavku, od 20 časova biće upriličena modna revija na kojoj će svoj rad predstaviti domaći i strani renomirani kreatori (Lacher, Mokoš Fashion, Eymeric Francois).

U subotu, 29. oktobra 2022. godine, pored navedenih izložbi, održaće se još jedna revija na kojoj će svoje radove predstaviti Station, Ajsa by Jelena Mladenović, Jovana Jerkić, Mirna Nađ i Alexander Bratscher.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar