Штитови - Музеј Војводине

Штитови

15.05.2017. | Изложбе

„Вештине обраде метала у прошлости“ 
Изложба радова ученика насталих у оквиру музејске креативне радионице

У понедељак, 15. маја 2017. године у 12 сати, Дунавска 35, отвара се изложба радова ученика насталих у оквиру музејске креативне радионице “Штитови”, ауторки Вијерочке Шипке и Иване Влајков.

Поред сакупљања, изучавања, чувања и излагања музејских предмета мисија Музеја Војводине је и комуникација путем едукације којом се утиче на развијање свести о важности културне баштине.

Због тога је Музеј Војводине развио читаву лепезу интерактивних програма, примерених различитим узрасним и образованим нивоима који имају задатак да кориснике музеја упознају са слојевитим, мултикултурним наслеђем Војводине, али и да допринесу успешном остваривању наставних задатака у формалном школском систему.

Музејска креативна радионица „Вештине обраде метала у прошлости“ је едукативан програм за средњошколце металске струке који је реализован у сарадњи са Средњом машинском школом у Новом Саду током школске 2016/2017 године.

Циљ програма је био упознавање производње и техника обраде метала кроз историју уз помоћ експоната изложених на сталној поставци Музеја Војводине, а затим примена стечених  знања активно у наставном процесу.

Резултати примене стечених знања у виду израђених штитова и скица изложени су на пригодној изложби.

Саставни део изложбе чини игроказ „Ковачи и виле“ који приказује радост стварања, величину одбране и моћ љубави који ће изведен у суботу, 20. маја у 19 сати  у Дунавском парку . У програму учествује 40 ученика смера бравар – заваривач.

У музејској продавници посетиоци могу потражити сувенире привеске и брошеве у облику штитова.

Пријатељ изложбе: СиМ доо, Нови Сад.

{gallery}fotogalerija/stitovi{/gallery}

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar