Стрип радионица „Чему скица?“ - Музеј Војводине

Стрип радионица „Чему скица?“

24.01.2023. | Радионице и играонице

СТРИП РАДИОНИЦА АЛЕКСАНДРА ЗОГРАФА ЧЕМУ СКИЦА!?

У суботу, 4. фебруара, у 14 часова у Музеју Војводине (Дунавска 35), поводом изложбе Бошко Петровић: скице за велика дела, стрип аутор Александар Зограф www.aleksandarzograf.com приредиће стрип радионицу Чему скица?

На радионици ће говорити о важности рада на скицама, у стрипу и у уметничком раду уопште. Кроз причу о властитом конципирању стрип сторија, аутор ће позвати заинтересоване да се и сами опробају у постављању и креирању стрип табле.

Драгана Гарић Јовичић, кустоскиња изложбе Скице за велика дела, најпре ће учеснике ове радионице провести кроз изложбу посвећену раду Бошка Петровића, а затим ће Александар Зограф, кроз пројекцију слајдова, објаснити начине на које креира своје стрипове. У финалном делу радионице, учесници ће бити позвани да креирају властите скице и разраде идеје за властиту креацију.

Број места је ограничен тако да заинтресовани тинејџери и одрасли требају да се пријаве,  најкасније до четвртка, 2. фебруара, на електронску адресу педагошке службе Музеја: pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Учеснике радионице молимо да понесу сопствену опрему за цртање (оловке, фломастере, туш или онај материјал за рад који највише користе), као и папир на ком ће креирати скице. Наравно, они који су већ цртали стрипове позвани су да исте донесу и на тај начин размене мишљења са светским познатим стрип цртачем Сашом Ракезићем алијас Александром Зографом.

 

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar