Стручњаци Музеја Војводине на радионицама о интернет презентацији установа културе - Музеј Војводине

Стручњаци Музеја Војводине на радионицама о интернет презентацији установа културе

06.07.2017. | Вести

Представници Музеја Војводине, Клаудија Петровић и Наталија Вуликић, информатичарке, присуствовале су радионицама „Смернице за израду веб презентација“ одржаним 29. и 30. јуна 2017. године у просторијама Министарства културе и информисања Републике Србије.

На радионицама су представљене смернице Владе за израду и унапређење учинка и видљивости веб презентација установа културе. Циљ обуке је постизање боље усклађености веб презентација установа културе са светским трендовима и са Смерницама за израду веб презентација Дирекције за електронску управу. Тиме се постиже боља видљивост културног наслеђа на интернету и јачање капацитета установа културе у процесу дигитализације.

Предавачи су били Марија Кујачић из Дирекције за електронску управу Министарства државне управе и локалне самоуправе и доцент др Наташа Крстић са Факултета за економију, финансије и администрацију ФЕФА.

Музеј Војводине већ деценију уназад континуирано ради на процесима дигитализације у служби заштите, као видљивости и доступности културног наслеђа. Ова радионица је драгоцено искуство за стручњаке Музеја Војводине који ће настојати да све научено и примене. Резултате ћете видети врло брзо.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar