Театрић Музеја Војводине - Музеј Војводине

Театрић Музеја Војводине

01.02.2023. | Едукативни програми

Театрић Музеја Војводине представља искорак у интерпретацији музејског наслеђа.

По први пут елементи луткарског театра користе се као средство које посету Музеју може учинити динамичнијом и интересантнијом.

Основна идеја пројекта је да се поједине музејске приче, које преносе експонати са сталне поставке Музеја Војводине, представе кроз кратке луткарске сцене, које за циљ имају додатно мотивисање деце да посете изложбу.

Луткарске представе трају 15 минута, а затим се прича, у форми разговора са кустосом на тему из представе, премешта на одговарајући део сталне поставке, такође у трајању 15-20 минута.

Представе су намењене деци узраста од 4 до 10 година.

Програм ће се реализовати за грађанство сваке суботе у 11 сати, уз претходну најаву на електронску адресу: pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

За посебно најављене групе из предшколских и школских установа представе ће бити организоване сваког радног дана Музеја у претходно договореном термину преко исте електронске адресе – pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Цена улазнице је симболична и износи 100 динара.

До сада на репертоару имамо две представе Откуд шлем у бабиној башти? и Ау што је лепа млада!

Прва се бави открићем чувених позлаћених шлемова и појмом културне баштине, док се друга базира на свадбеним обичајима кроз које се упознају експонати са етнолошког дела сталне поставке.

У припреми је и представа Кад се камила са коњем борила на тему чувене битке на Везирцу.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar