У европској ноћи музеја број посетилаца премашио сва очекивања - Музеј Војводине

У европској ноћи музеја број посетилаца премашио сва очекивања

19.05.2015. | Вести

Evropska noć muzeja u Muzeju Vojvodine protekla je izuzetno živo sa brojem posetilaca koji je, na četiri izložbe Muzeja i dve stalne postavke, daleko premašio broj od očekivanih 10 000 posetilaca.

Veče je počelo akcijom za decu Tenkformers u kojoj je tenk Šerman – tenk koji nije želeo da ide u rat, nego je želeo da bude glumac, obukli u novo ruho sačinjeno od oslikanih papirnatih leptirova.

Na ovu akciju nadovezala se i radionica za izradu nakita od papira koju je vodila Ivana Vlajkov, a veliki broj učesnika okićen novim komadima nakita od papira uronio je i u ostala dešavanja u noći kada su vrata muzeja otvorena.

U 20 sati otvarena je izložba Radna etika i društvena estetika uz nastup grupe The Kitnikez. Predivna bašta muzeja, koja je i prelep dekor ovoj interesantnoj izložbi, bila je tesna za sve koji su želeli da uživaju u izložbi i muzici..

Veliku pažnju publike privukla je i, nekoliko dana ranije otvorena, izložba Ala smo se naodmarali, koja je pravi pokretač uspomena sa letovanja, zimovanja, putovanja…

Muzej za decu bio je prava atrakcija mališanima, ali i onima koji nisu mališani. Mnogi su se više puta vraćali čekajući momenat kada će gužva biti malo manja, ali gužva nije jenjavala sve do 1 sat posle ponoći.

Stalne postavke, iako uvek dostupne posetiocima, mamile su na još jedan krug, posebno oni delovi postavke koji su bili obogaćeni sadržajima vezanim za Heroje baštine – odabrane predmete za koje je predstavljen proces komplikovanih konzervatorsko restauratorskih zahvata kroz koje su prošli.

Tokom Evropske noći muzeja organizovana je i nagradna igra Biramo najvećeg heroja baštine, među ponuđenim pričama i u ponedeljak, 18. maja u 20 sati tokom prezentacije Heroja baštine za javnost, biće proglašen najveći heroj za ovaj put, a srećni dobitnik koji je glasao za pobednika takođe će biti nagrađen.

Za nama je još jedna uspešna manifestacija, a Muzej Vojvodine se unapred raduje svakoj sledećoj akciji koja je namenjena našim posetiocima i onima koji će naša publika tek postati.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar