Успешно одржан први семинар Викимедије у Музеју Војводине - Muzej Vojvodine

Успешно одржан први семинар Викимедије у Музеју Војводине

19.04.2018. | Вести

Семинар Викимедије Србије одражан је 17. и 18. априла 2018. године у Музеју Војводине.

Првом дану семинара присуствовали су директори и представници установа заштите са територије АП Војводине, где су кроз презентације Небојша Ратковић и Ивана Гусларевић из Викимедије Србије упознати са широким могућностима примене вики пројеката у култури, као и о слободним лиценцама и ауторским правима. Као пример добре праксе, Народни музеј у Зрењанину приказао је своје резултате рада. Успешну причу и презентацију пројекта који је подржала Викимедије Србије одржала је Сања Врзић, виши кустос Народног музеја у Зрењанину.

Другог дана семинара полазници су се кроз практичне радионице обучили за  уређивање Википедије и Викимедијине оставе. Радионице су одржали Ивана Гусларевић и Миљан Симоновић из Викимедије Србије. Сартификате су добили 25 запослених из установа заштите са територије АП Војводине.

Семинар је одржан под покровитељством Министарство културе и информисања, Сектора за развој дигиталне истраживачке инфраструктуре у области културе и уметности, које је дало пуну подршку развоју Глам програма у нашој земљи. Стратешки партнер у организацији семинара је фирма POSITIVE d.o.o. из Новог Сада.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar