Уз звуке гитаре у Музеју Војводине - Музеј Војводине

Уз звуке гитаре у Музеју Војводине

06.06.2024. | Актуелно, Догађаји

 

Сусрети студената гитаре академија и факултета музике у региону одржаће се у Музеју Војводине и Академији уметности Нови Сад од 13. до 16. јуна, у организацији Департмана музичке уметности Академије уметности Нови Сад.

У оквиру фестивала планирано је шест вечерњих концерата у Музеју Војводине и једно мултимедијално предавање.

Ално дуо наступиће у среду, 12. јуна , од 20 часова, а сутрадан, у четвртак 13. јуна, одржаће се концерт студената Академије уметности у Новом Саду од 19 часова, и концерт студената Факултета уметности у Нишу од 21 сат.

У петак, 14. јуна, са почетком у 19 часова, концерт ће одржати студенти Конзерваторијума Ђузепе Тартини, док ће студенти Факултета музике Универзитета у Сегедину наступити од 20.30 часова.

Концерти студената Музичке академије у Сарајеву и Факултета музичке уметности у Београду одржаће се у суботу, 15. јуна, са почетком у 19, односно 20.30 часова.

У оквиру програма манифестације предвиђен је мајсторски курс Давида Павловитса из Сегедина.

У петак, 14. јуна, предавач из Сегедина говориће о прогресивним гитарским техникама у својим композицијама, од 16 часова у Музеју Војводине, а за 17 часова заказано је предавање Александра Хаџи Ђорђевића Врсте модерних гитара и њихов квалитет, као и презентација изборног програма гитаре одељенског типа на универзитету, те његовом концепту, структури и развоју на Jacobs School of Music Универзитета у Индијани, САД, коју ће одржати Петар Јанковић.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar