Вече са фоторепортером Дарком Дозетом - Muzej Vojvodine

Вече са фоторепортером Дарком Дозетом

окт 21, 2015

Вече са фоторепортером Дарком Дозетом биће одржано 21. октобра 2015. године у Музеју Војводине (Дунавска 35 ) почевши од 19 часова. Током вечери биће речи о фоторепортерском позиву, каријери, темама које је Дозет обрађивао у својој двадесетогодишњој професионалној каријери. Предавање и дружење пратиће пројекција дела фотографија из његовог богатог опуса.

Дозет је овогодишњи добитник прве награде за фото репортажу Међународног фестивала репортаже ИНТЕРФЕР и годишње награде за фотографију „Вечерњих новости.” такође је лауреат и низа других признања за рад и стваралаштво на пољу фотографије.

Дарко Дозет је рођен 7. 12. 1976. у Новом Саду где је завршио Средњу графичку школу, смер фотографија, после које се 1996. године запослио у новосадском дневном листу “Дневник”. Од 1998-2007. године фоторепортер је Новинске агенције Танјуг, а од 2007. године фоторепортер је „Компаније Новости”.

Сарађивао је са најугледнијим светским новинским агенцијама, посебно са Асошијетед пресом, а фотографије су му објављивали многи светски листови и магазини.Његове фотографије илустровале су више од 1.000 насловних страна најзначајнијих медија, првенствено Вечерњих Новости.

Од 1998. године члан је Удружења новинара Србије, оснивач је и председник Фото асоцијације Војводине и члан Управног одбора Фотографског клуба Војводина.Самосталне изложбе имао је у више од педесет градова .Аутор је пројекта „Корени душе” посвећеног Косову и Метохији те коаутор пројекта „Сведоци трајања” који приказује српску културну баштину у Републици Румунији.

Приредио је и фотомонографију „Сведоци историје и чувари успомена посвећену колегама фоторепортерима који су радили и стварали у Војводини.

Предавање у Музеју Војводине организовано је у склопу манифестације која је сојеврстан омаж публицисти, фотографу, путописцу, истраживачу Др Радивоју Симоновићу чију изложбу„Записи у времену” посетиоци предавања могу погледати.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar