Захвалнице Министарства културе и информисања додељене Наталији Вуликић и Музеју Војводине - Музеј Војводине

Захвалнице Министарства културе и информисања додељене Наталији Вуликић и Музеју Војводине

04.10.2018. | Вести

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић 3. октобра 2018. потписао је у aтријуму Народног музеја у Београду Правилник о ближим условима за дигитализацију културног наслеђа, чиме су установе културе у Србији добиле јасна упутства како да се културно наслеђе сачува у дигиталном облику и да буде доступно грађанима.

На изради Правилника радили су, поред осталих, и стручњаци Музеја Војводине Наталија Вуликић, информатичар и мр Тијана Станковић Пештерац, помоћник директора, виши кустос – археолог.

Министар Вукосављевић је овом приликом такође уручио награде и захвалнице за помоћ и подршку у спровођењу процеса дигитализације у тој области. Добитници захвалница помогли су својим искуством, знањем, материјалним и људским ресурсима, као и сврставањем културе у ред области које ће ући у процес дигиталне трансформације. За изузетне заслуге захвалница је додељена информатичару Наталији Вуликић, те Музеју Војводине као установи заслужној за имплементацију Јединственог информационог система (Имуса) и обуке запослених за процесе дигитализације покретног културног наслеђа у музејима.

Др Дејан Масликовић, помоћник министра у Сектору за развој дигиталне истраживачке инфраструктуре у области културе и уметности у свом говору је истакао следеће: Желимо, данас, да изразимо захвалност партнерима који су поделили нашу визију у употреби ИТ у култури, од којих смо учили и који су нас научили шта нам све доноси дигитална свакодневница, и наградимо колеге чији рад треба да постане узор за све остале у четвртој индустријској револуцији која је почела!

http://www.kultura.gov.rs/cyr/aktuelnosti/usvojen-pravilnik-o-blizim-uslovima-za-digitalizaciju-kulturnog-nasledja-

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar