Закопано благо из прошлости - Музеј Војводине

Закопано благо из прошлости

26.05.2023. | Изложбе, Радионице и играонице

 

Циклуса радионица Закопано благо из прошлости које је Музеј Војводине реализовао са корисницима Дневног боравка ШОСО Милан Петровић са домом ученика Нови Сад реализован је од октобра 2022. до априла 2023. године. Циклус је свечано завршен отварањем изложбе радова који су настали у току трајања овог едукативног циклуса.

Радионице, у које је био је укључен велики број полазника, је водила музејска педагошкиња Ивана Степанов, а састојале су се из теоријског и практичног дела. Прва етапа се одвијала у археолошком делу сталне поставке Музеја Војводине, где су се полазници упознали са важном културном институцијом свог града, историјом и наслеђем наших простора. Практични део, испољен путем различитих техника ликовног израза, а инспирисан посетом, одвијао се у боравку школе и радном центру.

Полазници су завршном изложбом радова желели да се представе публици, а део представљања био је и квиз којим су показали знање стечено у оквиру радионица и посета Музеју. Такође током радионица снимљен је и видео материал, а као резултат посете Музеју настао је и кратки филм инспирисан открићем чувених римских шлемова чији су аутори: Роко Радовниковић и Наташа Мурге Савић, а настао је у продукцији Дневног боравка/радног центра ШОСО Милан Петровић са домом ученика.

 

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar