Драгана Вујаклија - Музеј Војводине

Драгана Вујаклија

23.12.2019.

виши кустос, педагог

Контакт

Телефон: 021/2286-456
е-mail: dragana.vujaklija@muzejvojvodine.org.rs

Драгана Вујаклија (1979, Нови Сад), виши кустос, педагог. Дипломирала је на Природно-математичком факултету, Департмaну за географију, туризам и хотелијерство у Новом Саду 2006. године. Као наставник Православног катихизиса радила је у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Новом Саду,  „Михајло Пупин“ и „Марија Трандафил“ у Ветернику и „Мирослав Антић“ у Футогу (2007–2010).  Од 2011. ради у Музеју Војводине као музејски педагог. Звање кустоса–педагога стекла је 2012. године (хабилитациони рад Географски и историјски аспекти развоја Кулпина и туристичке атрактивности Музејског комплекса Кулпин), а звање вишег кустоса – педагога стекла је 2020. године (хабилитациони рад Дворац бајколац). Руководила је Одељењем Музејског комплекса Кулпин у периоду од 2013. до 2016. године. Започела је и унапредила педагошки рад са децом узраста од 6–15 година  у поменутом одељењу. Посветила се креирању интерактивних и интердисциплинарних едукативних програма, те су они и саставни део школског плана и програма основне школе Јан Амос Коменски из Кулпина као и саставни део Развојног плана под називом – Сарадња са институцијама из наше средине, као покретач и извор потенцијала развоја школе и учења. Ради промоције и популаризације музејског материјала сарађивала је на снимању ТВ емисија за локалне  и националне медије, била   је активан учесник и  коаутор текстова која су деца интерпретирала у дечјим емисијама Питам се, питам се и Преци, а почеци у продукцији РТВ-а.

Изведени пројекти

 • Креативно – едукативни прoграми у оквиру пројекта Традиционални доручак у Кулпину (сарадња Музеја и Удружења жена Кулпин), Музејски комплекс Кулпин, Кулпин 2012-2013.
 • Креативно – едукативни прoграми у оквиру пројекта Вештином, знањем и искуством до равноправности (сарадња Музеја и Удружења жена Кулпин), Музејски комплекс Кулпин, Кулпин, 2013.
 • Програм Дочекајмо Деда Мраза уз чаролију Виле Добриле (сарадња Mузеја и Црвеног крста – програм намењен социјално-угроженој деци), Музејски комплекс Кулпин, Кулпин, 2012., 2013.
 • Музејска секција Млади музеалци, Музејски комплекс Кулпин, Кулпин, 2012., 2013.
 • Едукативни програм Маскенбал – пројекат у оквиру Дечије недеље Музеја, Музејски комплекс Кулпин, Кулпин, 2013–2016.
 • Музејска учионица Географска читанка, Музејски комплекс Кулпин, Кулпин, 2013., 2017.
 • Дечија емисија Питам се, питам се – стари занати у продукцији РТВ (сарадња Mузеја и  Основне   школe Јан Амос Коменски Кулпин), Музејски комплекс Кулпин, Кулпин, 2016,
 • Едукативни програми – Tематски дани (сарадња Mузеја и Основне школe Јан Амос Коменски, Кулпин), Музејски комплекс Кулпин, Кулпин, 2017.
 • Дечија емисисја Питам се, питам се – Дуван слама срца у продукцији РТВ (сарадња Mузеја, Института за јавно здравље Војводине и Основне школe Јан Амос Коменски, Кулпин), Музејски комплекс Кулпин, Кулпин, 2018,
 • Дечија емисија Преци, а почеци Где се налази сто Лазе Костића у продукцији РТВ, Музејски комплекс Кулпин, Кулпин, 2018,
 • Дечија емисија Преци, а почеци Шта је то преслица у продукцији РТВ, Музејски комплекс Кулпин, Кулпин, 2019,
 • Едукативни програм Пројектна настава у Музеју (сарадња Mузеја и Основне школe Јан Амос Коменски, Кулпин), Музејски комплекс Кулпин, Кулпин, 2019.
 • Едукативни програм Дворац бајколац (сарадња Mузеја и  Основне школe Јан Амос Коменски, Кулпин), Музејски комплекс Кулпин, Кулпин, 2020.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar