Зимзарије у Музеју Војводине

05.01.2023. | Радионице и играонице

10. јануар, 10–12 сати КАДА ПАХУЉЕ ПАДАЈУ ДЕЦА СЕ РАДУЈУ (5-11 година)

Које игре можете играти на снегу? Које празнике везујемо са првим пахуљама? Да ли очекујете неке поклоне? Хајде да попричамо на тему шта су за вас зимске радости, и научимо неке песме о зими и празницима.

11. јануар, 10-12 сати ЦИПЕЛИЦА ЈЕДНА МАЛА У СНЕГУ ЈЕ ЗАЛУТАЛА (5-10 година)

Кренућемо у упознавање живота људи у прошлости разгледајући колекцију обуће на сталној изложби Музеја Војводине. Како су изгледале древне римске сандале и ципеле, а како сеоска обућа током 19 века? Од ког материјала су сачињене, у којим приликама су ношене и какав траг су оне остављале? Деца ће креирати моделе обуће за свечане прилике.

12. јануар, 10-12 сати ВОЖЊА САНКАМА (6-11 година)

На радионици ћемо причати о томе какве све санке постоје и какав траг остављају у снегу. Деца ће видети санке из збирки Музеја Војводине. У креативном делу радионице правићемо макету санки.

13. јануар, 10-12 сати МОЈЕ ЧАРОБНЕ РУКАВИЦЕ (5-10 година)

Легенда каже да су прве рукавице настале када је богиња Венера, трчећи кроз шуму на Олимпу, пала и огребала руке. Како су изгледале рукавице које су носили фараони,  краљеви и краљице, витезови, даме, како су настале хируршке рукавице, ко је смео да их носи и многе друге детаље испричаћемо деци на радионици у Музеју Војводине. У креативном делу цртаћемо и украшавати наше рукавице.

Пријаве за све радионице су обавезне на телефон 021/525-059 или на мејл адресу pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar