Зимзарије у Музеју Војводине - Музеј Војводине

Зимзарије у Музеју Војводине

09.01.2017. | Догађаји

Ове године Педагошка служба Музеја Војводине припремила Вам је следеће радионице:

9. јануар, 10 сати

Римски шлемови

Деца ће сазнати нешто више о парадним, позлаћеним римским шлемовима (из 4. века ), и чуће причу о томе како су ови вредни предмети доспели у музеј и како је изгледао процес конзервације и рестаурације шлемова.

У креативном делу радионице деца ће украшавати римске шлемове.

10. јануар, 10 сати

Позвали смо знај сву децу на чај

Ово је прича чају, која почиње легендом о кинеском цару , о томе како су људи открили чај, где су га пили,  како се превозио у Европу, како је настао обичај пијења чаја у 5, о умећуи  прављења и сервирања  чаја и још о много чему другом . у креативном делу правићемо сервис за чај.

11. јануар, 10 сати

Волим накит а ти?

Да ли знате које су све материјале људи користили за израду накита, којим су себе улепшавали и њиме украшавали разне делове тела? Шетњом по сталној поставци, упознаћемо се са разноврсним материјалима, који су људи користили за израду накита кроз векове. У креативном делу задатак ће бити да деца праве накит по узору на изложене предмете.

12. јануар, 10 сати

Апотека некад…

Завирићемо кроз излог старе апотеке на сталној поставци и вратити се у време када је отворена прва апотека у Новом Саду. Разгледаћемо бројне предмете који говоре о историјату здравствене културе и видети шта је садржао инвентар  старе апотеке. Сазнаћемо и  зашто се каже да  је од умећа и знања апотекара некад зависило какав ће лек пацијент добити. У креативном делу деца ће дизајнирати амбалажу за апотекарске производе.

13. јануар 10 сати

Да сам кулу зидао од стакла та би кула облаке дотакла

Да ли сте некад размишљали како је настало стакло,  како су у старом  Риму правили предмете од стакла, шта се све прави од стакла и како се украшава стакло . Ако зелите да све то сазнате и да себи украсите неки предмет, додјите у Музеј Војводине и понесите чашу, флашу или теглицу од стакла.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar