Vodič kroz muzeje Srbije na engleskom jeziku – Guide through the Museums in Serbia - Музеј Војводине

Vodič kroz muzeje Srbije na engleskom jeziku – Guide through the Museums in Serbia

01.07.2021. | Vesti

Muzejsko društvo Srbije je, na inicijativu dr Drage Njegovana, 2016. godine objavilo Vodič kroz muzeje Srbije i tako se pridružilo zemljama u regionu koje su već ranije napravile ovako značajne publikacije, kako za komercijalnu i široku publiku, tako i za stručnjake koji rade po muzejima i srodnim ustanovama. U njemu su predstavljeni skoro svi muzeji i muzejske zbirke, koje su dostupne na muzeološki način i otvorene prema javnosti. Iz razloga popularizacije srpskih muzeja na jednom širem planu pristupilo se 2020. godine prevođenju ove publikacije, uz izvesne modifikacije i dopune u odnosu na prvo izdanje, tako da se ove godine Vodič pojavio na engleskom jeziku, pod naslovom Guide through the Museums in Serbia.

Autori su dr Drago Njegovan i mr Lidija Mustedanagić, prevodioci mr Lidija Mustedanagić i mr Tijana Stanković Pešterac (uz podršku lektora za engleski jezik Ljubice Jankov). Publikacija ima 502 strane, u njoj su zastupljena 144 muzeja, ilustrovana je fotografijama u punom koloru, uz koje tekst obogaćuju i druga brojna grafička rešenja, poput mapa mesta, simboličkih oznaka muzeja i slično.

Publikacija Guide through the Museums in Serbia dostupna je u elektronskoj formi na sajtu Muzejskog društva Srbije – http://www.mdsrbija.org/vodic-kroz-muzeje-srbije-na-engleskom-jeziku-guide-through-the-museums-in-serbia/.

Mr Lidija Mustedanagić

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar