Edukativni programi za đake i studente - Музеј Војводине

Edukativni programi za đake i studente

Muzejska učionica

Muzejska učionica je program namenjen učiteljima, profesorima i učenicima osnovnih i srednjih škola. Sadržaji koji se realizuju u okviru muzejske učionice u korelaciji su sa sadržajem nastavnog plana i programa, a podrazumevaju održavanje nastavnih časova u ambijentu Muzeja, uz pomoć autentičnih izvora – muzejskih eksponata.
U ponudi je veliki broj pripremljenih muzejskih učionica – Šta bi Kamenko na ovo rek’o; Ah što je škola zgodna, leči lenjost i samoću; More Turci ne gaz’te oranja; Umesto srca kuca stari sat; Ukusnog hleba – svaka praznična trpeza treba; Od ovce do ćilima i tako to…; Ah taj večni Rim; Stojte galije carske; Mali za vojnike, a veliki za junake… U dogovoru sa učiteljima, nastavnicima i profesorima moguća je priprema i novih muzejskih učionica na temu po dogovoru. Realizatori programa, zavisno od teme i cilja, mogu biti profesori, nastavnici, kustosi specijalisti za pojedine teme i muzejski pedagozi. Muzejske učionice se realizuju za unapred najavljene grupe, na unapred dogovorenu temu.
Sve dodatne informacije, kao i najavu prisustva možete dobiti putem mejla. Elektronska adresa Odeljenja za edukativni rad je pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs

Ulaz se naplaćuje 100 dinara po učeniku.

Muzejske kreativne radionice za studente

Namenjene su uspostavljanju saradnje sa visokim školama i fakultetima, a podrazumevaju zajedničko kreiranje i osmišljavanje programa koji proističe iz potreba škole/fakulteta ili Muzeja.

Teatrić Muzeja Vojvodine

Kratke edukativne lutkarske predstave, inspirisane predmetima i pričama iz Muzeja Vojvodine koje služe kao uvod u obilazak jednog dela muzejske izložbe.
Organizuju se za unapred najavljene porodične, predškolske i školske grupe. Sve dodatne informacije, kao i najavu prisustva možete dobiti putem mejla. Elektronska adresa Odeljenja za edukativni rad je pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs
Ulaz se naplaćuje 100 dinara po osobi.
Trenutno na repertoaru: Otkud šlem u babinoj bašti

 

Accessibility Toolbar