NOVI EDUKATIVNI PROGRAM U MUZEJU VOJVODINE - MUZEJ SA STO-LICA - Музеј Војводине

NOVI EDUKATIVNI PROGRAM U MUZEJU VOJVODINE – MUZEJ SA STO-LICA

07.09.2021. | Vesti

Muzej sa sto-lica posetite sa stolica!

Trenutna pandemija nam je ograničila viđanje, ali ne i kreativnost da smislimo kako da se sretnemo.

Muzej sa sto lica je novi, besplatan, edukativni program osmišljen u skladu sa obrazovnom misijom i potencijalom Muzeja Vojvodine, ali i sa nastavnim programima formalnog školskog sistema. Osmišljen je za pandemijsko vreme, kada su školske posete muzejima ograničene, a sa ciljem da se omogući organizovano upoznavanje učenika sa kulturnom baštinom koju Muzej Vojvodine čuva. Mi smo spremni da preko bilo koje video platforme dođemo kod Vas na čas, da Vam u jednom susretu predstavimo pojedine muzejske teme, eksponate, fenomene… da Vam na taj način obradu poneke nastavne teme učinimo malo drugačijom, da malo popričamo, podstaknemo Vas da naratite kad šetate kroz grad. Program je prilagođen trajanju školskog časa od 45 minuta.

Posle pandemije oni koji su nam blizu sigurno će poželeti da se sretnemo oči u oči, onima kojima to nije lako, pošto nisu u Novom Sadu ili iz nekog drugog razloga ne mogu da dođu kod nas, Muzej sa sto lica ostaće uvek na raspolaganju.

Program se izvodi uz Power Point prezentaciju i objašnjenja kustosa u realnom vremenu što omogućuje dvosmernu komunikaciju – razgovor i diskusiju sa učenicima.

Najavu vitruelnog druženja i sve dogovore možemo obaviti preko elektronske adrese pedagoska.sluzba@muzejojvodine.org.rs

Dostupne teme:

Rimska vojska

Kultura i verovanja Slovena

Velika seoba Srba 1690. u zbirkama Muzeja Vojvodine

Najmlađi junak Velikoga rata

Stara gradska ulica

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar