Predavanje „Biti izbeglica: evropski narativ. Iskustva i izazovi projekta“ - Музеј Војводине

Predavanje „Biti izbeglica: evropski narativ. Iskustva i izazovi projekta“

16.01.2019. | Predavanja

U sredu, 16. januara 2019. godine u 12 časova u kino sali Muzeja Vojvodine (Dunavskoj 37), kustos Muzeja Grada Beča, mr Gerhard Milhram, održaće predavanje pod nazivom „Biti izbeglica: evropski narativ. Iskustva i izazovi projekta“.

Izložba „Biti izbeglica – evropski narativ“ bila je postavljena u Muzeju Grada Beča od 16. maja 2018. do 13. januara 2019. u okviru istoimenog projekta Muzeja Vojvodine, Akademije nauka Republike Austrije, Muzeja Grada Beča, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Muzeja novejše zgodovine Slovenije i Muzeja istočne Bosne, a u sklopu programa Evropske unije „Evropa za građane“.

Mr Gerhard Milhram govoriće o iskustvima i izazovima sa kojima se Muzej Grada Beča susretao tokom rada na ovom međunarodnom evropskom projektu, u čijem su fokusu progon, odnosno izbeglištvo u evropskim društvima.Teme poput izbeglištva, progona i migracija slabo su zastupljene u muzejskom narativu. Imajući u vidu izazove i učestalost (prisilnih) migracija u evropskim društvima, neophodno je da i muzeji pronađu i svoje mesto u ovoj diskusiji.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar