Promocija interaktivne aplikacije - vodiča na znakovnom jeziku - Музеј Војводине

Promocija interaktivne aplikacije – vodiča na znakovnom jeziku

06.12.2019. | Vesti

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3. decembar), u četvrtak, 5. decembra 2019. godine, održana je promocija interaktivne aplikacije na znakovnom jeziku, koja je realizovana u okviru projekta „Muzej za sve“ namenjenog osobama s oštećenjem sluha, u saradnji sa Društvom tumača i prevodilaca za znakovni jezik.

O projektu „Muzej za sve“ govorile su mr Milana Kvas upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, dr Snežana Mišić, programski direktor Galerije Matice srpske i mr Lidija Mustedanagić zamenik direktora Muzeja Vojvodine.

O samoj aplikaciji govorila je Milica Orlović Čobanov autor i rukovodilac projekta, a o njenoj primeni u muzejima – Jelena Ognjanović iz Galerije Matice srpske i Slađana Velendečić iz Muzeja Vojvodine.

Cilj realizovanja aplikacije bio je da se vizuelno i grafički ujednačenim vodičem na znakovnom jeziku ujedine novosadski muzeji – Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Muzej Vojvodine i Galerija Matice srpske, kako bi se njihovi izložbeni prostori u potpunosti osposobili za prihvatanje gluvih i nagluvih osoba.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja