Јединствена конференција за музејске професионалце - Muzej Vojvodine

Јединствена конференција за музејске професионалце

15.04.2015. | Догађаји

Од 15. до 17. априла 2015. године Балканска мрежа музеја (Balkan Museum Network) и Културно наслијеђе без граница (Cultural Heritage without Borders) у Новом Саду организирају трећу регионалну конференцију музејских професионалаца „Meet, See, (critically) Do”.

Ова конференција реализује се уз партнерство са Музејом Војводине, те финансијску помоћ Шведског института и Шведске владе.

„’Meet, See, Do’ конференција комбинује различите формате предавања, дискусија, рада у групама, презентација резултата и других метода размјене информација и личног развоја што је чини јединственим догађајем за музејске професионалце исвојеврсна лабораторија за учење и развијање идеја,” рекла је Аида Вежић, генерална секретарка БМН-а.

Циљ конференције је јачање капацитета музеја из Западног Балкана, као и развој музејских професионалаца и њихове праксе. Више од 80 учесника и учесница са подручја Западног Балкана и других дијелова свијета судјеловати ће на овогодишњој конференцији.

„Међусобно препознавање заједничких проблема и међусобна подршка важан су аспект креирања окружења и основа за прекограничну сарадњу,” додала је Вежић.

Током конференцијемузејски професионалци ће разговарати о критичком приступу музеја на Балкану, укључености заједница, умјетности и активизму, интерпретацији и усменом предању, као и другим темама кључним за њихов рад.

Предавања учесницима и учесницама ове конференције одржати ће реномирани стручњаци са међународним и регионалним искуством у музеологији. О искуствима у раду музеја, примјерима добре праксе и значајној улози музеја у сваком друштву говорити ће: проф.др. Томислав Шола, умјетница Anna Viola Hallberg, као и стручњаци Nat Edwards, Stephen Allen и Michele Taylor.

Претходне „Meet, See, Do” конференције организиране су у Тирани и Сарајеву. О раду БМН-а, као и овој јединственој конференцију на подручју Западног Балкана можете сазнати више на: www.bmuseums.net, званичној Facebook страници: https://www.facebook.com/BalkanMuseumNetwork или Twitter страници: https://twitter.com/BalkanMuseumNet

Више од 90 музејских професионалаца учествује у једној од највећих музејских конференција на Западном Балкану.

{gallery}fotogalerija/meet_see_do_2015{/gallery}

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar