Кад се сетим Карловачке… Са добрим друштвом, у Музеју Војводине, сваке среде током лета - Muzej Vojvodine

Кад се сетим Карловачке… Са добрим друштвом, у Музеју Војводине, сваке среде током лета

30.07.2021. | Aktuelno, Вести

Среда, 4. август, 20 сати: У друштву са др Гораном Раичевић

Горана Раичевић редовни је професор на Одсеку за српску књижевност Филозофског факултета у Новом Саду, где предаје Књижевност српске модерне и авангарде, као и Поетике Милоша Црњанског и Иве Андрића. Од доктората о есејистици Милоша Црњанског (Есеји Милоша Црњанског, 2005) посвећена је изучавању личности и дела великог српског писца. Ове године у Издању Академске књиге појавила се студија Агон и меланхолија: живот и дело Милоша Црњанског. Поред тога што је аутор бројних текстова и неколико књига посвећених српској књижевности (Лаза Лазаревић: јунак наших дана, Кротитељи судбине: о Црњанском и Андрићу, Коментари „Дневника о Чарнојевићу“, Други свет: историја, теорија, критика) превела је са енглеског језика дела Нортропа Фраја Анатомија критике и Артура Лавџоја Велики ланац бића.

Музеј Војводине је припремио за вас низ занимљивих гостовања који ће се, у форми пратећег програма изложбе Карловачка гимназија као чувар културне баштине, одржавати од краја јуна до краја августа месеца 2021. У питању су дружења са уметницима, научницима, новинарима и другим бившим ђацима Карловачке гимназије, окупљеним око заједничке теме: школски дани у Сремским Карловцима.

Ауторке изложбе мр Лидија Мустеданагић и Чарна Милинковић ће, кроз разговоре са гостујућим личностима, представити оно што, кроз персонализоване историје, може продубити сазнајне хоризонте школовања у овој чувеној образовној установи, и тако допринети једној богатијој историји домаћег образовања, али и културе, уметности, науке… Драгоцени гости поделиће своје добро друштво са вама, представљајући се на један посебан начин.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja