Промоција монографије „Милан Кешељ“ - Музеј Војводине

Промоција монографије „Милан Кешељ“

05.06.2019. | Догађаји

У среду, 5. јуна у 19 сати (Дунавска 35) одржаће се промоција монографије „Милан Кешељ“.

На промоцији ће говорити: Др Драго Његован, директор Музеја Војводине, Александер Басин, ликовни критичар, Душан Тодоровић, сликар, Миле Игњатовић, историчар уметности, Мирко Штарк и председник хора Јеврејске општине Нови Сад Хашира.

У уметничком делу програма наступају: Лоран Прокопић и Хор Хашира.

Монографија сликара Милана Кешеља настала је као круна његове богате, дугогодишње уметничке каријере садржи репродукције радова од најранијих почетака у Школи за примењену уметност у Новом Саду, па до последње изложбе у Националној галерији у Београду.

Описује уметнички, али и турбулентан животни пут, као и моменте из личног и породичног живота.

Конципирана је по замисли самог уметника, који није доживео да је види одштампану, али су је за њега завршили људи који су га ценили и волели.

Милан Кешељ рођен је у Савином Селу 1949. године. Завршио је Школу за применјену уметност у Новом Саду. Студирао је у НовомСаду. Од 1973. постаје члан Удружења ликовних уметника Србије (Војводине), а од 1983. Academie Europeenne des arts (Француска). Био је и члан Californian Asociation of Bay Artists. Од 1993. живео је на релацији Савино Село – Сан Франциско. Држављанин САД постао је 2002. године као Alien of extraordinary abilities.

Имао је више од тридесет самосталних изложби и учествовао је на многобројним групним изложбама у земљи и иностранству.

Добитник је седам награда на југословенским изложбама, као и пет међународних признања.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar