Учешће Музеја Војводине на Сајму археолошког туризма у Италији - Музеј Војводине

Учешће Музеја Војводине на Сајму археолошког туризма у Италији

21.11.2018. | Вести

Позивом Министарства културе и информисања Републике Србије, Музеј Војводине добио је задатак да представи нашу земљу на Сајму археолошког туризма у Пестуму, Италији (21st Mediterranean Exchange of Archaeological Tourism) у периоду од 15. до 18. новембра 2018. Овај јединствени међународни догађај посвећен археолошком наслеђу и мултимедијалним, интерактивним и виртуелним технологијама, место је сусрета и размене искустава о питањима културне баштине и туризма. Уједно представља добру прилику за успостављање различитих видова сарадње професионалцима који се баве очувањем и презентацијом археолошке баштине, али и туристичким оператерима и путницима.

О значају ове манифестације сведочи и присуство најрелевантнијих светских организација, као што су: UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization), UNWTO (World Тurism Оrganisation), ICCROM (International Centre for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Property), затим министарства Републике Италије задужена за: културу, туризам и спољне послове, велики број излагача, понуђача, новинара, и др. из 30 земаља.

Музеј Војводине представљен је са шест атрактивних археолошких прича на енглеском и италијанском језику чији дизајн потписује Александра Илић. На штанду је презентована и демо верзија апликације за децу Музејска е-Свезналиц@, чија је промоција планирана за средину децембра. Представнице Музеја на овом сајму мр Тијана Станковић Пештерац и Слађана Велендечић такође су обавиле низ састанака у циљу професионалног повезивања, као и јачања положаја Републике Србије на мапи археолошког туризма.

http://www.borsaturismoarcheologico.it/en/

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar