Започета сарадња Музеја Војводине са солунским Музејом фотографије „Христос Калемкерис“ - Музеј Војводине

Започета сарадња Музеја Војводине са солунским Музејом фотографије „Христос Калемкерис“

01.12.2021. | Вести

Делегацију Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, која је боравила у четвородневној радној посети Солуну, на челу са секретарком Драганом Милошевић, чинили су подсекретар Станислав Радуловић, сарадница покрајинске секретарке Драгана Јовановић и директорка Музеја Војводине мр Тијана Станковић Пештерац.

У току ове значајне радне посете, делегација се састала са Вулом Патулиду, вицегувернерком области Централна Македонија, градоначелником Каламарије, најбогатије општине града Солуна, Јанисом Дардаманелисом, митрополитом Неа Kрини и Kаламарије, в. Јустином и Паулосом Калемкерисом, директором Музеја фотографије „Христос Калемкерис“.

На састанку са директором Музеја фотографије, господином Калемкерисом, представљене су активности и планови ове установе и презентована обимна делатност Музеја Војводине. Разговарало се о бројним могућностима сарадње, размењене публикације и договорена посета грчке делегације Музеју Војводине за 2022. годину.

Захваљујемо се господину госпођи Фотини Цидимопулу, домаћину делегације и председници КУД „Ои Митхриои“ из Каламарије, господину Тханосу Гианикосу, заменику градоначелника за образовање, композитору Јаносу Еолоу, као и Светозару Отићу из КУД „Светозар Марковић“ на њиховом доприносу овом конструктивном састанку.

http://www.kultura.vojvodina.gov.rs/prijem-pokrajinske-delegacije-kod-mitropolita-nea-krini-i-kalamarije-v-justina/

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja

Accessibility Toolbar